Kustannus Makelä

04.03.2020: Hilkka Liitsola ehdolla vuoden 2020 Lukuvarkaus-palkinnon saajaksi

Hilkka Liitsolan merirosvoseikkailu Kajo, Kuunvalo ja Kolmikolkka on nostettu Varkaudessa ehdolle viime vuoden parhaaksi lastenromaaniksi.

Kyseessä on Lasten LukuVarkaus -kirjallisuuspalkinto, joka jaetaan nyt 20. kerran. Palkinnosta päättää Varkauden alakouluja edustava lapsiraati: Elli Hilonen (3. lk.), Maisa Huttunen (6. lk.), Ilona Paukkonen (6. lk.), Meeri Koponen (4. lk.), Eero Luostarinen (4. lk.) ja Eelis Salmi (5. lk.). Oppilaat käyvät joko Luttilan tai Puurtilan koulua. 

Voittajakirja julkistetaan ja kirjailija palkitaan keskiviikkona 10.6.2020 Vekara-Varkaus-festivaaliviikolla. Palkinnosta kisaa viisi muuta kotimaista lastenkirjaa: Mervi Heikkilän Jaan ja Jäähammas, Satu Heinolan Mirkka ja meri (kuv. Mira Mallius), Jukka Itkosen Koira nimeltä Mutsi (kuv. Virpi Penna), Noora Kunnaksen Salmanterin Terttu ja minimerirosvot (kuv. Teemu Juhani) sekä Mimmu Tihisen Pieni numero (kuv. Mari Ahokoivu).

Finaalikirjat on valinnut esiraati, joka kävi läpi kaiken Suomessa vuonna 2019 julkaistun lastenkirjallisuuden. Palkintokategoriaan kuuluvia suomeksi julkaistuja kirjoja oli noin 80.

Finaalikirjat valinneeseen esiraatiin kuuluivat Maija-Helena Soininen (Stora Enso Oyj), Katriina Leväinen ja Leena Ruotsalainen (Varkauden kirjaston lasten- ja nuortenosasto), Minna Heikkinen (Suomalainen Kirjakauppa Oy, Varkaus), Heli Sutinen (Vekara-Varkaus-festivaaliviikko) ja filosofian lisensiaatti Petri Pietiläinen.

Valtakunnallisen palkinnon perustivat vuonna 2001 Stora Enso Oyj ja Varkauden kaupunki. Palkinto jaetaan vuosittain, ja sen suuruus on 3 500 €.Takaisin