Kustannus Makelä

18.08.2020: Elsa ja Lauri kierrättävät -kirjan julkkarit

Aika: sunnuntai 23.8.2020 kello 14.30–16.30

Paikka: Lastentarhamuseo, Helsinginkatu 3–5, 00500 Helsinki. Sateen sattuessa tilaisuus pidetään sisätiloissa.

Teos: Elsa ja Lauri kierrättävät (teksti Kerttu Rahikka, kuvitus Nadja Sarell)

Ohjelmassa kierrätysaskartelua ja hauskanpitoa yhdessä.  Kierrätyshengessä voit tuoda mukanasi tarpeettomaksi käyneen, hyväkuntoisen lastenkirjan ja vaihtaa sen toiseen. Tarjolla pientä naposteltavaa.

Puuhakkaat sisarukset Elsa ja Lauri ovat innoissaan: he saavat ikiomat huoneet! Ensin kuitenkin käydään läpi vanhat tavarat ja viedään turhiksi jääneet kirpputorille myyntiin.

Koko perhe tekee löytöretken kierrätyskeskukseen, joka pullistelee vähän käytettyjä aarteita. Löytääköhän Elsa unelmiensa kirjoituspöydän? Vielä tarvittaisiin vanhalle kerrossängylle uusi koti. Elsa ja Lauri kaivavat esiin salapoliisitarvikkeet ja auttavat isää laatimaan myynti-ilmoituksen nettiin.

Kun urakka on valmis, on aika kutsua kaverit tupaantuliaisin. Juhlat huipentuvat yhteisvoimin koristetun pahvisen menopelin testiajoon!

Samaistuttavaa ja hyväntuulista tarinaa täydentävä tieto-osuus tarjoaa mm. helppoja vinkkejä lapsiperheen kestävään arkeen: asiaa lajittelusta, kierrätyksestä ja tavaroiden kunnostuksesta. Mukana on myös ideoita pienellä vaivalla toteutettavien kierrätysaskarteluiden tekemiseen.

Elsa ja Lauri -kirjat on suunnattu 3–8-vuotiaille, mutta niistä voivat oppia uutta myös vanhemmat, isovanhemmat ja muut lasten parissa aikaa viettävät – kummit, kaimat ja kasvattajat. Suosikkisarjassa on aikaisemmin ilmestynyt viisi kuvakirjaa: Elsa luistelemassa, Elsa ja Lauri matkustavat, Elsa ja Lauri juhlissa, Elsa ja Lauri uimahallissa sekä Elsa ja Lauri riehuvat.

Huomioimme tilaisuudessa turvavälit ja huolehdimme yhdessä hyvästä käsihygieniasta.

Lämpimästi tervetuloa pienet ja isot kirjanystävät!

 Takaisin