Neulo palmikoita

Kirjailijat ja kuvittajat: Ivar Asplund

Palmikot ovat näyttäviä, mutta niiden neulominen on yllättävän helppoa. Perusperiaate on yksinkertainen: joidenkin silmukoiden paikkaa vaihdetaan ennen niiden neulomista.

Innostavasta kirjasta löydät sopivia neuleprojekteja, halusitpa koristaa työsi muutamalla peruspalmikolla tai haastaa itsesi kokeilemalla erilaisten palmikoiden yhdistelmiä samassa neuleessa. Mukana on useita malleja, jotka on helpompi neuloa kuin ensivilkaisulla uskoisi. Esimerkkinä mutkikkaan näköisestä mutta perustaidoilla onnistuvasta työstä on klassinen kaulahuivi, jonka palmikot ovat nurjalla yhtä kauniita kuin oikealla.

Neulepipot, kaulurit ja muut pienemmät asusteet johdattavat haastavampiin malleihin: neuleliiveihin, puseroihin ja villatakkeihin.

Neuletekniikoihin perehdytään kuvallisten ohjeiden avulla ja palmikkomalleja esitellään koetilkuille neulottuina. Muuntelumahdollisuuksia on loputtomasti: kuinka monella silmukalla neulotaan, kuinka monta kerrosta jätetään väliin, neulotaanko pelkkiä oikeita silmukoita vai oikeiden ja nurjien yhdistelmiä.

Ivar Asplund on arvostettu neulonnan opettaja ja neulekurssien vetäjä. Hänen neuleensa on tehty ajatuksella – ne ovat yksinkertaisia mutta hienostuneita, täynnä kauniita ja loppuun saakka mietittyjä ratkaisuja.

 

Suomennos: Seija Kukkonen ISBN: 978-952-341-128-9 Julkaisuaika: 10/2018 Kirjastoluokka: 65.43 / Sivut: 160 s. / Mitat: 28,5 × 21,5 cm / Sidos: sid. Osastot: ,

Hinta: 27,90 36,00