Kustannus-Mäkelä 50 vuotta

Yrityksemme ensimmäisen kirjan julkaisemisesta tulee tänä keväänä kuluneeksi 50 vuotta. Eipä arvannut yrityksen perustaja, isäni Orvo Mäkelä, että vuonna 1971 julkaistu Paikallislehden tekemisestä poikii usean tuhannen nimikkeen kirjavalikoiman tulevina vuosikymmeninä. Toisaalta enpä arvannut minäkään vuonna 1973, Karkkilan kirjastosta sylin täydeltä kuvakirjoja kotiin kantaessani, että tulisin kustantamaan runsain määrin samantyyppisiä kirjoja perheyrityksen työn jatkajana.

Kustannus-Mäkelä Oy kuuluu tätä nykyä yhä harvalukuisempaan itsenäisten suomalaisten, saman perheen omistuksessa vuosikymmeniä säilyneiden kustantamoiden joukkoon. Toimimme Karkkilasta käsin, joten emme ole maantieteellisesti aivan ytimessä. Joskus tuntuu siltä, että emme ole saaneet esimerkiksi pääkaupunkiseudun mediaa täysin ymmärtämään, miten poikkeavasta kustantamosta on kyse. Ehkä voimme kuitenkin olla jopa hieman ylpeitä pitkästä taipaleestamme ja ennen kaikkea siitä, että niin monet lapset ympäri Suomea saavat onnistumisen elämyksiä ja oppivat lukemaan Mäkelän kirjojen avulla.

Itsenäisenä kustantamona aiomme pysyä, sillä on tämä niin mukavaa puuhaa. Jatkamme siis työtämme menestyksen eteen. Hentoja viitteitä olen saanut siitäkin, että kolmas sukupolvi on kärkkymässä kustantamon palvelukseen.

Taival läpi vuosikymmenten ei olisi ollut mahdollinen ilman upeita yhteistyökumppaneita. Miten tuntuukin siltä, että kirja-alalla työskentelee vain hyviä tyyppejä. Kiitän henkilökuntaa, kirjailijoita, kuvittajia, suomentajia, asiakkaita ja kaikkia kumppaneitamme matkan varrelta.

Atso Mäkelä

Toimitusjohtaja