Kustannus-Mäkelä vie 500 lasta elokuviin Karkkilassa

Kustannus-Mäkelä ja Karkkilan kaupunki tarjoavat Karkkilan seudun päiväkoti- ja alakoululaisryhmille Mimmi Lehmä löytää kotiin -elokuvan näytöksiä. Yhteensä elokuviin pääsee noin 500 lasta. Elokuvanäytökset toteutetaan kustantamon ja kaupungin yhteistyönä, ja ne järjestetään Karkkilan ytimessä, Kino Laikassa.

Kustannus-Mäkelä tarjoaa päiväkoti- ja alakoululaisryhmille neljä näytöstä, ja Karkkilan kaupunki yhden näytöksen. Yhteensä näytöksiä on viisi, ja ne järjestetään viikoilla 45–47.

– Mimmi Lehmä on ollut pitkään yksi Kustannus-Mäkelän tunnetuimmista kirjasarjoista. Näillä näytöksillä haluamme juhlistaa kustantamon jo 51-vuotista taivalta, sanoo Kustannus-Mäkelän toimitusjohtaja Atso Mäkelä.

Elokuvavierailut ovat osa Karkkilan varhaiskasvatuksen lapset tavoittavaa KULTTUURIHYPPYÄ, joka tuo päiväkotien ja perhepäivähoidon arkeen kulttuurielämyksiä syksyn 2022 aikana. Samalla lapset osallistetaan kaupungin kulttuurikasvatussuunnitelman laatimiseen. Elämysten ja retkien kautta pohditaan, mitä kaikkea kulttuuri tai taide tarkoittavat ja miten niitä voi Karkkilassa kokea. KULTTUURIHYPPY on jatkoa esi- ja peruskoululaisten lokakuiselle KULTTUURILOIKALLE; päiväkoti-ikäisten kanssa vain ponnistetaan loikkaa pienempään hyppyyn.

Mimmi Lehmä löytää kotiin (2022) on koko perheen elokuva, joka käsittelee kodin merkitystä. Mimmi Lehmä kohtaa elokuvassa maailmaa kierrelleen haikaran, joka saa Mimmin pohtimaan, kuinka hän voi olla varma, että kotiniitty ja maatila ovat todella hänen kotinsa. Mimmin ystävä Varis yrittää näyttää Mimmille, ettei ruoho ole vihreämpää aidan toisella puolella – mutta joskus on hyvä vilkaista, minkälaista siellä on, jotta voi taas löytää kotiin.

Elokuva on puhuttu suomeksi. Äänirooleissa kuullaan muun muassa Ona Kamu, Santtu Karvonen, Raili Raitala ja Senni Peltoniemi.

Mäkelä on kustantanut Mimmi Lehmä -kirjoja vuodesta 1993 alkaen. Yhteensä Mimmi Lehmä -kirjoja on suomennettu 21 kappaletta.

Lisätietoja:

Tuija Mäkelä

myynti ja markkinointi, Kustannus-Mäkelä

tuija.makela@kustannusmakela.fi

 

Mari Rautiainen

kulttuuri- ja opistosihteeri, Karkkilan kaupunki

mari.rautiainen@karkkila.fi

044 4675 452

 

Mika Lätti

Kino Laika

office@kinolaika.fi

Valurinkatu 2 C

03600 Karkkila