Bonussisko ja ikäväpallo

Kirjailijat ja kuvittajat: Tittamari Marttinen, Johanna Ilander

”Ennen meitä oli vain kaksi, äiti ja minä. Nyt meillä on iso perhe!”

Jusan ja bonussiskon Kirsikan vanhemmat lähtevät lyhyelle lomalle. Jusan kummi Kuura tulee huolehtimaan lapsista siksi aikaa. Kuura haluaa viettää lasten kanssa erityisen mukavan haaveiden päivän, johon kuuluu maittava aamiainen, vaiheikas retki kaupunkiin ja illan yllätyshuipennus. Kaikesta hauskasta huolimatta Jusa tuntee, kuinka hänen vatsassaan pyörähtelee iso, kumiseva ikäväpallo.

Onneksi Kuuran kanssa voi puhua ikävästä. Ja onneksi Jusan elämä on täynnä rakastavia aikuisia, joiden määrä on vain kasvanut viime aikoina! Lopulta ikävä liittyy osaksi tunteiden kirjoa. Joskus mieli voi olla surullinen, mutta päivään mahtuu myös iloa, jännittäviä hetkiä ja peräti yhdeksän isovanhempaa!

Bonussisko ja ikäväpallo jatkaa suosittua Bonussisko-sarjaa, joka käsittelee uusperhearkea lämpimästi ja myönteisesti. Sarjan ensimmäinen osa Bonussisko sai vuoden 2021 Uusperheteko-palkinnon. Kirjaa kiiteltiin erityisesti bonussisaruussuhteen käsittelemisestä suomalaisessa lastenkirjallisuudessa.

Tittamari Marttinen on Rovaniemellä asuva kirjailija. Runsaan lasten- ja nuortenkirjatuotannon lisäksi hän on kirjoittanut runoja ja proosaa aikuisille sekä toiminut suomentajana. Marttisen kirjoja yhdistää mielikuvituksen lento.

Johanna Ilander on helsinkiläinen kuvittaja, joka on opiskellut sekä tekstiili- että graafista suunnittelua. Tämä näkyy hänen leikkisissä kuvituksissaan, jotka sopivan niin kirjoihin kuin kankaisiin. Ilanderin tuotantoon voi tutustua hänen verkkosivuillaan johannailander.com.

ISBN: 978-952-404-001-3 Julkaisuaika: 02/2024Ikäsuositus: 3-6 Kirjastoluokka: L 85.22 / Sivut: 40 s. / Mitat: 24,5 × 24,5 cm / Sidos: sid. Osastot: ,

Hinta: 19,90 27,50