Grillaa kasviksia

Kirjailijat ja kuvittajat: Malin Landqvist, Per Ranung

Miten avokado grillataan, ja mikä sopii sen seuraksi?

Nyt, kun kasvikset ovat itsestään selvä osa monen ruoka­valiota, niitä kannattaa ehdottomasti nauttia myös grillat­tuna. Ei tarvitse osata kuin muutama niksi, niin ne maistu­vat koko perheelle!

Miltä kuulostaisivat esimerkiksi täytetyt portobellosienet, mintulla maustetut vuohenjuustopaprikat tai noutopöytään loistavasti asettuva baba ganoush? Kokonaisena grillattu purjo srirachamajoneesin kera sopii sekin hienosti lisukkeeksi vaikkapa grillipihville.

Ohjeet ovat nopeita ja helppoja toteuttaa, ja erilaisia vaihtoehtoja riittää salaateista keittoihin, vartaisiin, nyyt­teihin ja burgereihin – makeita jälkiruokia, kuten savus­tettua lakritsia, unohtamatta.

Vaikutteita resepteihin on saatu ympäri maailmaa, mutta yhteistä niille on se, että kasvikset esittävät niissä reilusti pääosaa. Myös erilaiset grillit ja sytytystavat käydään läpi niin, että aloittelijakin pääsee helposti grillausharrastuksessaan alkuun.

Suomennos: Laura Jänisniemi ISBN: 978-952-341-211-8 Julkaisuaika: 02/2019 Kirjastoluokka: 68.22 / Sivut: 184 s. / Mitat: 24,5 × 17,5 cm / Sidos: sid. Osastot: , ,

Hinta: 27,90 35,00