Grimmin eläinsatuja

Kirjailijat ja kuvittajat: Kevin Crossley-Holland, Susanne Lugert, Susan Varley

Klassikkosadut tutuiksi uusille sukupolville.

Tässä yhdentoista Grimmin sadun kokoelmassa eläimet näyttävät, mihin pystyvät. Kuuluisassa tarinassa Bremenin pelimannit aasi, koira, kissa ja kukko säikäyttävät rosvojoukon tiehensä, ja kettu jekuttaa usein joko ihmisiä tai muita eläimiä. Sadussa Lintujen kuningas taas käy selville, miksi pöllö on yöeläin.

Kansanperinteestä kumpuavat, vertauskuvalliset kertomukset saavat nykylukijankin pohtimaan, mikä oikeastaan on oikein ja väärin. Monesti eläimet joutuvat pulaan siksi, että ihmiset haluavat luopua hyvin palvelleesta hevosesta tai koirasta, kun siitä on tullut liian vanha. Sadut antavatkin osuvia opetuksia muun muassa uskollisuudesta ja petturuudesta sekä ystävyyden arvosta.

Grimmin veljekset keräsivät mittavan kokoelman länsimaista kansanperinnettä kiertämällä kylästä kylään ja tallettamalla tarinoita, jotka ovat keskenään hyvin eri tavoin kerrottuja. Tämä kokoelma on valittu ja käännetty saksasta englanniksi tarkalla korvalla ja monipuolisuuteen pyrkien.

Kaunis kuvitus tukee kokonaisuutta. Uusi ja oivaltava suomennos tuo sadut lähelle etenkin ääneen luettuna.

 

Suomennos: Raija Rintamäki ISBN: 978-952-341-234-7 Julkaisuaika: 08/2019 Kirjastoluokka: L 85.12 / Sivut: 96 s. / Mitat: 23 × 20 cm / Sidos: sid. Osastot: , Avainsana tuotteelle

Hinta: 19,90 26,00