Hehkumaa

Kirjailijat ja kuvittajat: Rasaliina Jänö

Viereismaailmojen seikkailut jatkuvat!

Reetta tarvitsee lepoa Naumaan seikkailujen jälkeen ja päättää viedä Valpurin mökkilomalle. Mukaan tulee Valpurin kaksi kaveria – ja yksi lemmikkikani. Tyttöjen ja äidin näkemykset hemmottelulomasta eivät aivan kohtaa…

Valpurin nukahdettua auton tasaiseen hyrinään hänen luokseen saapuu vieras tyttö. Viereismaailma Hehkumaasta tuleva Tähtivalo kaipaa kipeästi apua. Hehkumaan kansa on hädässä, sillä heidän energiaolentojensa hehkunmunat on varastettu.

Mitkä ihmeen hehkunmunat, saatat tässä vaiheessa kysyä. Tähtivalon sanoin: ”Hehku on energiaa. Se on kuin voileipä ja kuppi teetä – tai patteri tai päivän vitamiini. Hehkut pitävät meidät hengissä.”

Mutta onko jo myöhäistä? Ja pysyvätkö nuoret hengissä ilman puhelimiaan, kun sähkö uupuu mökistä kokonaan? Miten lattialuukun alta löytyvät vanhat koulukuvat liittyvät kaikkeen?

Lastenfantasiaromaani Hehkumaa paneutuu koulukiusaamiseen ja sen niin kiusatulle kuin kiusaajalle aiheuttamiin haavoihin. Pienestä kiusasta kasvaa suuri, kaiken alleen jättävä vyöry. Pystyykö pahan päihittämään ja muuttamaan hyväksi?

Rasaliina Jänö on Järvenpäässä asuva kirjailija ja kuvataiteilija. Hän on julkaissut aiemmin lasten kuvakirjoja sekä alakouluikäisille suunnatun fantasiatarinan Taikakello, joka aloitti Viereismaailmojen seikkailujen sarjan.

ISBN: 978-952-341-901-8 Julkaisuaika: 10/2023Kansi: Tanja MitchellIkäsuositus: 8-11 Kirjastoluokka: L 84.2 / Sivut: n. 160 s. / Mitat: 15,5 × 21,5 cm / Sidos: sid. Osastot: ,

Hinta: 19,90 27,00