Herra Lumpeenkukka ja neiti Kuusenkerkkä

Kirjailijat ja kuvittajat: Hilkka Liitsola, Outi Virtanen

Ihastuttava lastenromaani itsensä hyväksymisestä sellaisena kuin on. Tuottaa hyvää mieltä ja oivalluksia myös aikuisille!

Herra Lumpeenkukka ja neiti Kuusenkerkkä ovat keskenään aivan erilaiset: herra on epävarma ja tarkka säännöistä, neiti jopa kiusallisen epäsovinnainen. Siitä huolimatta he kohtaavat, tutustuvat ja ystävystyvät. Neidin kanssa herra näkee, millaista on elää ilman jatkuvaa pelkoa siitä, että joku paheksuu hänen tekemisiään. Samalla herran Harmi-koira vapautuu elämään tavallisena koirana, jonka ei tarvitse enää ponnistella pitääkseen luppakorviaan pystyssä.

Yhdessä herra ja neiti viettävät muutenvaanjuhlat, lähtevät ulos sateeseen ja hyppivät lätäköihin sadehousuissa. Herra tekee tämän lempivärissään harmaassa, kuinkas muuten, ja neiti keskenään erivärisissä kumisaappaissa. Kaikki tämä on uutta jäykälle ja säntilliselle herralle, mutta samaan aikaan hänellä on hauskempaa kuin koskaan. Kaksikko sopii myös yhteisestä päivästä tivolissa.

Erehdyksessä herra tekee virallisen valituksen neidin kotitalosta ja vaatii sen purkamista. Neiti tulee hyvin surulliseksi, kun kuulee asiasta. Lopulta herra estää neidin kotitalon purkamisen kahliutumalla purkutyömaalle ison ihmisjoukon silmien edessä ja huomaa, ettei enää välitä siitä, mitä muut hänestä ajattelevat. Tarinan lopussa herran ja neidin ammatit saavat uudet, omia kiinnostuksen kohteita paremmin kuvastavat suunnat.

Sekä aikuisia että lapsia kutkuttava tarina itsensä löytämisestä sijoittuu aikaan, joka on viehättävä yhdistelmä mennyttä ja nykyisyyttä: leipä ja vihannekset ostetaan torilta, mutta henkilöhahmojen mietteet ovat moderneja. Kirjan älykäs huumori huvittaa myös sitä ääneen lukevia vanhempia.

Sympaattinen, tussipiirroksilla kuvitettu romaani on suunnattu 6-12-vuotiaille lapsille.

Lahdessa syntynyt Hilkka Liitsola (s. 1985) on ammatiltaan lääkäri. Hänen kirjoittamisensa tavoitteena on tuottaa iloa. Liitsolan ajatuksia myönteisestä kasvatuksesta voi lukea hänen blogistaan Hyvin kasvatettu.

Kirjan sisäkuvituksen tehnyt Outi Virtanen on vapaa kuvittaja.

Äänikirja on kuunneltavissa useissa eri äänikirjapalveluissa, lukijana Maruska Verona.

ISBN: 978-952-341-054-1 Julkaisuaika: 04/2018Kansi: Jussi Kaakinen ja Awa GrönmanIkäsuositus: 6-12 Kirjastoluokka: L 84.2 / Sivut: 130 s. / Mitat: 21,5 × 15,5 cm / Sidos: sid. Osastot: , , Avainsana tuotteelle

Hinta: 19,90 26,00

Ei saatavana verkkokaupasta.