Kehyskudontaa

Kirjailijat ja kuvittajat: Mary Maddocks

Kehyskudontaan on helppo ihastua. Kevyet ja edulliset kehykset kulkevat näppärästi mukana, ja ne saa nopeasti kudontakuntoon. Työskentelytilaksi riittää tavallinen pöytä.

Kutomisen tasaisena toistuvassa rytmissä, kudelangan pujottamisessa loimilankojen yli ja ali, on jotain ikiaikaisen meditatiivista. Kun massiivisten kangaspuiden sijaan työvälineenä on yksinkertainen pöydälle mahtuva kehys, kuka tahansa voi kutoa kangasta ja luoda ihastuttavia asusteita ja kodintekstiileitä.

Brittiläisen tekstiilitaiteilijan Mary Maddocksin luonnon väreistä, muodoista ja tekstuureista ammentavat kudontamallit innostavat kokeiluihin ja kehittämään taitojaan. Kirja tarjoaa myös tarvittavat tiedot työvälineistä ja tekniikoista.

Kudontakehyksiä voi ostaa valmiina, mutta sellaisen voi tehdä myös itse sahaamalla puisen valokuvakehyksen vastakkaisiin päihin urat tai lyömällä niihin naulat. Työvälineiden ja perustekniikoiden tultua tutuiksi sääntöjä on vähän ja mahdollisuuksia luovuudelle rajattomasti.

 

Suomennos: Seija Kallinen ISBN: 978-952-341-537-9 Julkaisuaika: 04/2021 Kirjastoluokka: 65.41 / Sivut: 160 s. / Mitat: 20 × 25 cm / Sidos: nid. Osastot: ,

Hinta: 27,90 35,00