Lentokala

Kirjailijat ja kuvittajat: Sanni Tervo

Nouse siiville yhdessä kultakalan kanssa! Mäen päällä vihreässä huvilassa asustaa vihreä lohikäärme. Seuranaan sillä on vain lemmikkikultakala, joka uiskentelee pienessä lasimaljassa. Eräänä päivänä kultakala kasvattaa selkäänsä perhosen siivet ja lepattelee taivaalle avoimesta ikkunasta.

Lohikäärme jää ypöyksin eikä saa kyyneleitään kuriin. Miksi kultakala lähti? Entä mikä kumma valo kajastaa huvilan kellarista? Lohikäärme lähtee seikkailulle, jonka aikana hän kuivaa kyyneleensä ja oppii ymmärtämään ystäväänsä.

Lentokala on taianomainen tarina ystävyydestä ja vapaudesta. Kaunis tekstitön kuvasatu yhdistelee perinteistä kuvakirjakerrontaa sarjakuvamaisiin ruutuihin ja tarjoaa runsaasti tutkittavaa ja oivalluksia kaikenikäisille lukijoille.

Sanni Tervo on lahtelainen kuvittaja ja tarinankertoja. Hän on valmistunut medianomiksi LAB-ammattikorkeakoulun Muotoiluinstituutista. Lentokala on hänen sanaton esikoisteoksensa.

Sanaton kuvakirja luottaa kuvakerronnan voimaan ja lapsen omaan mielikuvitukseen. Lapsi voi lukea kirjaa itsenäisesti tai aikuisen kanssa, eikä lukuhetkeen välttämättä tarvita yhteistä kieltä. Tekstittömässä kuvakirjassa tunneilmaisun merkitys korostuu, mikä kehittää myös lapsen omia tunnetaitoja.

ISBN: 978-952-341-878-3 Julkaisuaika: 08/2023Ikäsuositus: 3-7 Kirjastoluokka: L 85.22 / Sivut: 48 / Mitat: 18,5 × 28,5 cm / Sidos: sid. Osasto:

Hinta: 19,90 26,00