Minne sähkö meni?

Kirjailijat ja kuvittajat: Tiina Sarja, Mikko Posio, Henna Ryynänen

Miksi Annin smoothie jää möykkyiseksi? Miksei Akselin tabletti lataudu?

Liittyykö ulkona hääräilevä salaperäinen mies tähän kaikkeen? Anni ja Akseli ovat 9-vuotiaat kaksoset, joiden kesäinen iltapäivä saa erikoisen käänteen, kun sähköt menevät poikki koko kaupungista. Selvittäessään sähkökatkon syytä Anni ja Akseli joutuvat ihmeelliseen seikkailuun, jossa he pääsevät kuumailmapallon kyytiin ja tutustuvat outoon professoriin.

Lasten tehtävänä on ratkaista energiamysteeri. Saavatko lapset palautettua sähköt kaupunkiin? Entä löytyykö matkalla hukkaan joutunut Voltti-koira? Hauska ja värikylläinen tarina kertoo olennaisen siitä, miksi meillä kaikilla palaa kotona valot. Sähkö ei tule pistorasiasta, ja kaikista tavoista tuottaa sähköä löytyy hyvää ja huonoa sanottavaa. Asiat eivät ole niin yksinkertaisia kuin miltä näyttävät, mutta se ei näitä lapsia haittaa!

Tiina Sarja on oululainen tekniikan tohtori ja tiedeviestinnän maisteri. Hän on julkaissut yleistajuisen tietokirjan Kuka oikein tietää – Kun mielipide haastoi tieteen. Mikko Posio on maa- ja metsätaloustieteiden maisteri ja työskentelee Oulun ammattikorkeakoulussa uusiutuvan energian kehityshankkeissa. Kuvataiteilija AMK Henna Ryynänen luotsaa omaa yritystään Studio Spotnikia ja on kuvittanut aiemmin mainos- ja oppikirjamateriaaleja.

Lukunäyte: Minne sähkö meni?

https://vimeo.com/288338951

 

ISBN: 978-952-341-130-2 Julkaisuaika: 10/2018 Kirjastoluokka: L 60.8 / Sivut: 48 s. / Mitat: 26 × 23 cm / Sidos: sid. Osastot: ,

Hinta: 19,90 26,00