Miten kirja syntyy

Kirjailijat ja kuvittajat: Becky Davies, Patricia Hu

Jokainen kirja saa alkunsa loistoideasta – tämäkin! Tule kanssamme katsomaan, miten kirjat syntyvät. Matkaamme kirjoittamisesta ja kustannuspäätöksestä aina kuvitukseen, painamiseen ja markkinointiin asti.

Ensin kirjailija saa idean. Hän puhuu siitä lähipiirilleen, saa kannustusta ja alkaa kirjoittaa. Se vie paljon aikaa ja kannukaupalla kahvia, mutta lopulta työ on valmis.

Sen jälkeen odotellaan jännittyneinä, kiinnostuuko jokin kustantamo tekstistä. Siihenkin tarvitaan koko talon väki idean taakse. Kun kustannuspäätös on tehty, tanssitaan ilosta!

Tekstiä työstetään yhdessä kustannustoimittajan kanssa, ja ulkoasutiimi auttaa sopivan kuvittajan valitsemisessa. Graafikko valitsee kirjaan sopivan kirjasimen ja suunnittelee kirjalle kannen. Ennen painamista kirjan vedokset tarkistetaan reprotalon kanssa, ja vedoksia lähetetään edeltä myös tuleville kirjan arvostelijoille.

Kun kirja on painettu, siitä tiedotetaan ja joskus pidetään myös julkistusjuhlat. Tuotantopäällikkö varmistaa, että kaikki kirjat on pakattu, lastattu kuorma-autoihin ja lähetetty jakelukeskuksiin… jotta sinäkin voisit löytää yhden niistä ja nauttia siitä.

Suomennos: Raija Rintamäki ISBN: 978-952-341-626-0 Julkaisuaika: 15.2.2022Ikäsuositus: 6+ Kirjastoluokka: Loo.6 / Sivut: 32s. / Sidos: sid. Osastot: ,

Hinta: 19,90 25,00