Paikkauksen parhaat palat

Kirjailijat ja kuvittajat: Erin Eggenburg

Korjausompelu on helppo tapa jatkaa vaatteen käyttöikää. Etenkin laadukkaista materiaaleista valmistetut kankaat ja lempivaatteet kannattaa pelastaa jatkokäyttöön.

Yli 50 upeaa pistomallia esittelevä kirja keskittyy vaatteiden näkyvään pintakorjaukseen: kaikki mallit ommellaan kankaan päällipuolelle paikkaamaan repeytynyttä tai ohueksi hiutunutta kohtaa. Ideana on tehdä korjauksista ja paikkauksista niin kauniita, ettei niitä ole syytä piilottaa. Päinvastoin neuleen parsimiskohta ja farkkujen vahvistepaikat jätetään reilusti näkyviin, niin että käsin tehty korjaus lisää vaatteen luonnetta ja persoonallisuutta.

Korjausompeluun sopivat, erityyliset pistomallit on järjestetty vaikeusasteittain: helpommista edetään kohti vaativampia ompeleita. Vaiheittain etenevät ohjeet, selkeät kaaviot ja valokuvat valmiista malleista opastavat aloittelijankin kohti toivottua lopputulosta.

Kaavat kirjan malleihin: www.kustannusmakela.fi/paikkauksen-parhaat-palat

Suomennos: Seija Kallinen ISBN: 978-952-341-684-0 Julkaisuaika: 14.3.2022 Kirjastoluokka: 65.42 / Sivut: 144s. / Sidos: nid. Osastot: ,

Hinta: 22,90 32,00