Päiväeläimiä – yöeläimiä

Kirjailijat ja kuvittajat: Michael Bright, Nic Jones

Tervetuloa päivä- ja yöeläinten pariin! Kekseliäs kääntökirja on täydellinen tapa tutustua eläinmaailman tapoihin.

Värikkäästi kuvitetut aukeamat esittelevät kaksitoista aluetta, joista jokaiseen kurkistetaan sekä päivänvalossa että yön pimeinä tunteina. Jotkut lajit näkevät erinomaisesti pimeässä, joillekin päivänvalo sopii parhaiten.

Päivisin arapapukaijat lentelevät Etelä-Amerikan sademetsissä, ja öisin samoilla alueilla liikkuu jaguaari. Afrikan savannien armoton aurinko saa päiväeläimet hakeutumaan levolle. Kun paahde taittuu yöllä ihanaan viileyteen, pensassarvikuonot kokoontuvat juomapaikoille.

Madagaskar taas on makien valtakuntaa. Rengashäntämakit käyvät ”hajutappeluita” reviireistään päiväsaikaan, öisin ai-ai etsii ravintoa ontoista puista. Myös aamu- ja iltahämärässä kuhisee: joillekin linnuille aikainen aamu on oivallinen hetki houkutella paikalle lajitovereita.

Tämän kirjan avulla opit, miten lajit ovat sopeutuneet elämään eri vuorokaudenaikoina. Mutta mitä tapahtuukaan, kun yöeläimen suurin vihollinen liikkuu myös yöaikaan?

Suomennos: Pia Korpisaari ISBN: 978-952-341-995-7 Julkaisuaika: 02/2024Ikäsuositus: 6-9 Kirjastoluokka: L 58.9 / Sivut: 64 s. / Mitat: 23,5 × 29,5 cm / Sidos: sid. Osastot: ,

Hinta: 19,90 27,00