Paperifiligraani

Kirjailijat ja kuvittajat: Sena Runa

Filigraanitekniikalla valmistuu taidokkaita paperiaskartelutöitä onnittelukorteiksi ja sisustuksen katseenkiinnittäjiksi.

Paperifiligraanin idea on sama kuin filigraanikoruissa, joissa ohutta metallilankaa on muotoiltu koristeellisiksi, pitsimäisiksi kuvioiksi. Samalla tapaa yksinkertaisista paperisuikaleista voi muotoilla esimerkiksi spiraaleita, rullia, aaltoja, pisaroita ja timantteja. Kun yksittäiset paperikuviot yhdistetään isommiksi kokonaisuuksiksi, saadaan aikaan uskomattoman kaunista jälkeä – herkkiä perhosia, näyttäviä kukkia ja muita upeita luonnon muotoja.

Filigraanitöissä käytettäviä paperisuikaleita on saatavissa valmiina, mutta ne on myös helppo leikata itse askarteluveitsellä tai paperileikkurilla. Osa töistä kootaan kartonkipohjalle. Lumihiutaleen ja joulukuusen voi ripustaa nauhalla kodin kaunistukseksi.

Vaikeusasteittain helposta haastavampaan etenevä opas esittelee kaikki tarvittavat työvälineet, suosittelee materiaaleja ja antaa seikkaperäiset ohjeet kahdenkymmenen kauniin filigraanityön toteuttamiseen.

Suomennos: Pirkko Niemistö ISBN: 978-952-341-538-6 Julkaisuaika: 04/2020 Kirjastoluokka: 65.5 / Sivut: 136 s. / Sidos: nid. Osastot: ,

Hinta: 27,90 34,00