Pieni lintu, suuret tunteet – Pikkulin tunnetaito-opas

Kirjailijat ja kuvittajat: Metsämarja Aittokoski, Jennifer Loiske, Sanna Mattila

Yhdessä varhaiskasvatuksen ammattilaisten kanssa kirjoitettu Pikkulin tunnetaito-opas johdattaa tunnekasvatuksen äärelle ja tukee lapsen ja aikuisen yhteisiä tunnetaitohetkiä ja vuorovaikutusta. Kotimainen Pikkuli-sarja on tunnettu rakastettavista hahmoista, joiden vahva ilmaisu innostaa lasta pohtimaan omia tunnetilojaan. Pikkulia onkin jo hyödynnetty varhaiskasvatuksen tunnetaitotyössä.

Kirja pohjaa Pikkuli-pedagogiikkaan, joka on 0–8-vuotiaille lapsille kehitetty tunne- ja vuorovaikutustaitojen harjoittelun ohjelma. Se hyödyntää Pikkuli-tuoteperheen materiaaleja – kirjoja, animaatiosarjan jaksoja, tunnekortteja, pelejä ja varhaiskasvatukseen suunnattuja tuokiosuunnitelmia – joiden äärellä lapsi oppii yhdessä Pikkulin kanssa pitkälle aikuisuuteen kantavia tunne-elämän taitoja.

Pieni lintu, suuret tunteet käy läpi tunteiden laajan skaalan ja tarjoaa käytännönläheisiä välineitä lapsen tunteiden rakentavaan ilmaisuun ja säätelyyn. Samalla kirja tukee aikuista lapsen kasvattajana ja tarjoaa harjoituksia myös aikuisen omien tunteiden käsittelyyn.

Metsämarja Aittokoski on ohjaaja, käsikirjoittaja, esiintyjä, Pikkuli-maailman luoja sekä kolmen lapsen äiti. Kipinä Pikkulin luomiseen syttyi oman perhe-elämän tilanteista. Hänen kanssaan tätä kirjaa kirjoittavat Pikkuli-pedagogiikan kehittäjät ja kouluttajat Jennifer Loiske (KK, varhaiskasvatuksen opettaja, kirjailija) ja Kiinassa pitkään varhaiskasvatuksen opettajana työskennellyt Sanna Mattila (KM, varhaiskasvatuksen erityisopettaja), joka käyttää Pikkuli-pedagogiikkaa työssään lasten kanssa päivittäin.

ISBN: 978-952-341-894-3 Julkaisuaika: 10/2023 Kirjastoluokka: 38.1 / Sivut: n. 130 / Sidos: nid. Osastot: ,

Hinta: 27,90 36,00