Pohjoisnapa – etelänapa

Kirjailijat ja kuvittajat: Michael Bright, Nic Jones

Kekseliäs kääntökirja tarjoaa täydellisen tavan tutkia ja vertailla maapallon kahta napaseutua. Lukija tutustuu alueiden maantieteeseen ja säähän sekä eläin- ja kasvilajeihin, jotka ovat sopeutuneet äärimmäisen karuihin olosuhteisiin.

Pohjoisnapa-osuus esittelee Arktiksen elämää kuhisevia vesiä ja pesien täyttämiä lintukallioita. Se kertoo, miksi ilmaston lämpenemisen aiheuttamat muutokset uhkaavat monia pohjoi­sen lajeja, kuten mursuja ja jääkarhuja.

Kirjaa kiepauttamalla saavutaan sekunnissa täsmälleen maapallon toiselle puolelle: pakkasennätysten ja hyytävien tuulien etelänavalle. Antarktiksen luonnon ihmeitä kartoite­taan 14-metrisistä kolossikalmareista ja muista meren jättiläi­sistä Etelämantereen suurimpaan maapetoon – pikkuruiseen punkkiin.

Kiehtova koululaisen tietokirja kertaa myös ensimmäisten naparetkikuntien jännittävät vaiheet ja valottaa napa-alueiden tulevaisuudennäkymiä.

Suomennos: Pia Korpisaari ISBN: 978-952-341-581-2 Julkaisuaika: 10/2021Ikäsuositus: 6+ Kirjastoluokka: L 48.6 / Sivut: 64 s. / Mitat: 29,5 × 23,5 cm / Sidos: sid. Osastot: ,

Hinta: 19,90 25,00