Seikkailu kutsuu, Hilja

Kirjailijat ja kuvittajat: Heidi Viherjuuri, Nadja Sarell

Seitsemänvuotiaan Hiljan seurassa ei tule aika pitkäksi! Syyslomalla hän valloittaa Martti-serkun kotikulmat.

Vihdoin koittaa pitkään odotettu loma, ja Hilja pääsee Martin luo kaupunkiin. Mansikkatädin Volvoon pakkautuvat tädin, Hiljan ja pikkusisko Taimin lisäksi myös naapuruston mainiot rouvat – Sadetakkimummo ja Valkoherukkamummo. Matkatavaroiden päälle asetellaan vielä tuliaiskukat ja seikkailu voi alkaa!

Kaupungissa on paljon nähtävää, ja tässä seurassa sattuu ja tapahtuu, vaikka mentäisiin vain tavalliseen tavarataloon, museoon tai metroajelulle. Liikenne aiheuttaa omat kommervenkkinsä, mutta onneksi mummot ovat nopeita reagoimaan. Jännittäviä ja pelottaviakin hetkiä tulee vastaan, niin kuin silloin, kun öinen krokotiili häiritsee Hiljan unia. Neuvokas Sadetakkimummo keksii Pelkokerhon, jossa jokainen voi jakaa omia huolenaiheitaan. Jaettuna asiat pelottavat aina vähän vähemmän.

Vieraiden ansiosta Martti-serkku tutustuu alakerran naapuriinsa, ja tavataanpa loman aikana myös tutut herrat, Olavi ja Max. Vai pitäisikö sanoa Tango-Olavi ja Vampyyri-Max… Syysloma huipentuu upeisiin juhliin, joita vietetään tanssin pyörteissä super-Hiljan valvovan katseen alla.

– Miksi sinun äidilläsi on aina kiire? – Hän on tärkeä ihminen, kertoo serkku ja nostelee pikkuautoja radalle. – Meidänkin äiti on meille tärkeä, Taimi vakuuttaa. – Äh, unohtakaa koko juttu, tuhahtaa Martti. – Menikö matka hyvin? – Saatiin melkein sakot ja jäätiin raitiovaunun alle.  – Kaupungissa pitää varoa kaupungin vaaroja, nyökyttelee Martti ja napsauttaa autoradan liikkeelle.

Kuunneltavissa myös äänikirjana useissa eri äänikirjapalveluissa, lukijana Maruska Verona.

Heidi Viherjuuri on Kölnissä asuva suomen kielen opettaja ja Viherjuuria-blogin kirjoittaja.

ISBN: 978-952-341-079-4 Julkaisuaika: 02/2018Kansi: Nadja Sarell Kirjastoluokka: L 84.2 / Sivut: 70 s. / Mitat: 21,5 × 15,5 cm / Sidos: sid. Osastot: , , ,

Hinta: 19,90 27,50