Sormenpäissä joulu

Kirjailijat ja kuvittajat: Sirpa Sironen Hänninen, Anita Polkutie

Piirretään tonttuiloa iholle!

Tämä kirja vie pienet ja isommatkin joulun odottajat matkalle Lapin luontoon, Korvatunturille tonttujen joulupuuhiin – sadun ja mielikuvituksen lumoavaan maailmaan. Osin runomuotoisten tarinoiden rinnalla kulkevat kosketusohjeet, jotka ohjaavat piirtämään tapahtumia samalla lapsen selkään.

Kuhunkin 24 tarinaan liittyy oma teemansa, joita ovat muun muassa oppiminen, erilaiset vahvuudet, pysähtyminen, myötätunto ja turvallisuuden tunne. Lopuksi esitetään kysymyksiä yhdessä pohdittavaksi tai pieni aiheeseen sopiva tehtävä.

Sormenpäissä joulu on oivallinen apu vanhemmille ja kasvattajille lapsen mielessä kuplivan joulujännityksen tasaamiseen. Tarinoita voi käyttää joulukalenterina, ja selkään piirrettyinä iltasatuina ne rentouttavat ja rauhoittavat unille.

Sirpa Sironen-Hänninen on tammelalainen lastenrunoilija, jolla on takanaan pitkä työura varhaiskasvatuksessa. Hän on kirjoittanut useita loruteoksia, mm. vauvakirjan Hellästi hellien (Kustannus-Mäkelä 2020) yhdessä Leea Mattilan kanssa sekä äitiyspakkaukseen sisältyvän ensikirjan Ilo pisaroi. Anita Polkutie on Lahdessa asuva lasten- ja oppikirjojen kuvittaja. Anitan piirtämät joulukortit tuovat joka vuosi iloa Suomen koteihin.

ISBN: 978-952-341-899-8 Julkaisuaika: 10/2023Ikäsuositus: 4-9 Kirjastoluokka: L 85.22 / Sivut: n. 60 s. / Mitat: 29 × 22 cm Osasto:

Hinta: 19,90 27,50