Vanhan junan aarre

Kirjailijat ja kuvittajat: Tittamari Marttinen, Mira Mallius

Ennätyskerhoon kuuluvat Aava, Nooa, Emma ja Niilo  neljä kaverusta, jotka puuhailevat yhdessä kaikkea hauskaa! 

Kerholaiset viettävät loppukesää taideleirillä, jossa maalataan tauluja, rakennetaan veistoksia ja kunnostetaan vanhaa junavaunua. Leiristä tulee värikäs kohtauspaikka alueen asukkaille. Sinne voi tuoda tarpeettomaksi käyneitä tavaroita, jotka voi vaihtaa johonkin itselleen tarpeelliseen. Siellä on myös kahvila. 

Kahvilassa mehua tarjoillessaan Aava löytää alakaapista ruosteisen huilukotelon. Hän ottaa huilun esiin, kokeilee sitä ja huomaa, että se houkuttelee paikalle parven lintuja, myös harvinaisen turkoosikardinaalin.  

Muutakin kummaa on tekeillä. Epäilyttävästi käyttäytyvä pariskunta ilmestyy junalle aina illansuussa, kun leiripäivä on päättymässä. He tuntuvat etsivän junasta jotain – ja sattumalta Niilo saakin selville, että he havittelevat juuri konduktöörin hopeista huilua.  

Kesän lopulla järjestetään leiriläisten tekemän muraalin julkistusjuhla. Torvisoittokunta soittaa, kun kaupunginjohtaja paljastaa teoksen. Mutta mitä ihmettä sille on tapahtunut? Se näyttää aivan erilaiselta kuin alun perin suunniteltiin! Turkoosikardinaalilla taitaa olla jotain tekemistä asian kanssa… ja ehkä Nooallakin on sormensa pelissä? 

Tittamari Marttinen on rovaniemeläinen kirjailija, joka työskentelee Suomen Kulttuurirahaston sihteerinä. Hän on julkaissut yli 80 lasten- ja nuortenkirjaa sekä runoja ja proosaa aikuisille.  

Mira Mallius on helsinkiläinen kuvittaja ja muotoilija. Hänen suosituissa kuvituksissaan nähdään usein karhuja ja muita suomalaisesta luonnosta tuttuja eläimiä.  

ISBN: 978-952-341-682-6 Julkaisuaika: 15.4.2021Ikäsuositus: 7-9 Kirjastoluokka: L 84.2 / Sivut: n. 60 s. / Sidos: sid. Osastot: , ,

Hinta: 19,90 26,00

Kirja saapuu valikoimiin 15.4.2021