Vanhan junan aarre

Kirjailijat ja kuvittajat: Tittamari Marttinen, Mira Mallius

Ennätyskerhoon kuuluvat Aava, Nooa, Emma ja Niilo – neljä kaverusta, jotka puuhailevat yhdessä kaikkea hauskaa!

Kerholaiset viettävät loppukesää vanhaan junaan kunnostetussa kahvilassa. Lisäksi he uivat, maalaavat kerrostalon seinään muraalia ja tutustuvat erilaisiin soittimiin uudessa musiikkikoulussa.

Mutta Vilkkulassa tapahtuu myös kummallisia asioita. Arvoesineitä katoaa ja löytyy uudelleen vanhan junan kirpputorilta. Liittyykö järvellä nähty epäilyttävä kaksikko asiaan? Entä minne katosi yksi rehtorin koiranpennuista? Muraalin julkistukseen lentää lisäksi harvinainen vieras: kaunis turkoosikardinaali…

Kesäinen ja helppolukuinen tarina sopii kouluikäisten lukemistoksi.

Tittamari Marttinen on Rovaniemellä ja Sammatissa asuva kirjailija. Runsaan lasten- ja nuortenkirjatuotannon lisäksi hän on toiminut suomentajana sekä kirjoittanut runoja ja proosaa aikuisille. Marttisen kirjoja yhdistää mielikuvituksen lento.

Mira Mallius on helsinkiläinen kuvittaja ja muotoilija. Hänen suosituissa kuvituksissaan nähdään usein karhuja ja muita suomalaisesta luonnosta tuttuja eläimiä.

Tutustu lukunäytteeseen: Vanhan junan aarre

ISBN: 978-952-341-682-6 Julkaisuaika: 15.4.2021Ikäsuositus: 7-9 Kirjastoluokka: L 84.2 / Sivut: n. 60 s. / Sidos: sid. Osastot: , ,

Hinta: 19,90 26,00