Veistä ja vuole kauhasta kuksaan

Kirjailijat ja kuvittajat: Moa Brännström Ott

Vuoleminen on helppo ja hauska harras­tus – alkuun päästäksesi tarvitset vain puukon ja palan puuta.

Taitoliitto nosti vuolemisen viime vuoden käsityötekniikaksi, sillä puun kä­sittely on perinteinen ja arvokas käsityö­taito, jonka ei soisi meiltä suomalaisilta unohtuvan.

Puun työstäminen on jo itsessään me­ditatiivinen kokemus, mutta keittiövä­lineiden vuoleminen on konkreettinen syy poimia talteen oksa ja luoda siitä jo­takin uutta, vaikka jotain niinkin vaati­matonta kuin koivusta tehty voiveitsi.

Veistä ja vuole kauhasta kuksaan esit­telee havainnollisin kuvin erilaisia puu­lajeja, kuinka veistäminen aloitetaan ja mitkä veisto-otteet aloittelijan on hyvä tuntea. Opit veistämään suoria lusikoita, kaarevia kauhoja, voiveitsiä, lastoja ja pisteenä i:n päälle, kuksia. Opit myös pi­tämään huolta pienistä mutta tärkeistä työkaluistasi.

Moa Brännström Ott on ruotsalai­nen huonekalupuuseppä. Hän työsken­telee freelancerina ja toteuttaa erilaisia puutöitä muun muassa ravintoloille.

Suomennos: Heli Ikäheimo ISBN: 978-952-341-611-6 Julkaisuaika: 08/2021 Kirjastoluokka: 65.1 / Sivut: 144 s. / Mitat: 17 × 23 cm / Sidos: nid. Osastot: , ,

Hinta: 22,90 32,00