Viimeinen kyyti

Kirjailijat ja kuvittajat: Ville Nummenpää

Kyy-rikostrilogian päätösosassa jarrupoljin on poistettu lopullisesti käytöstä. On tilinpäätöksen aika, tapahtumaketjua ei voi pysäyttää. Kun sääntöjä ei ole, mikään ei ole itsestään selvää.

Sebastian Salolla pyyhkii mukavasti. Ei vankilassa varsinaisesti viihtyisää ole, mutta kekseliäs yrittäjä pystyy käyttämään aikansa kiven sisälläkin tuottoisasti.

Kohtalon kolhima Rudolf Rankanen on palannut tuttuun ja turvalliseen ammatti­rikollisen rooliinsa. Ajatus Sebastian Salon eliminoimisesta pitää lämpimänä, mutta asian ehtisi hoitaa myöhemmin.

Odottamattomat tekijät sysäävät pelin nappulat kuitenkin hetkessä uuteen asen­toon. Pitelemättömille kierroksille kar­kaava tapahtumasarja jättää jälkeensä jopa Rudolfin ja Sebastianin mittapuulla poik­keuksellisen määrän ruumiita ja hävitystä.

Miehet joutuvat hetkeksi unohtamaan tois­tensa tappamisen ja jotain vielä pahempaa – tekemään yhteistyötä.

Ville Nummenpää on riihimäkeläinen kirjailija ja käsikirjoittaja. Viimeinen kyyti jatkaa Kyyn (2020) ja Pyhien kyyneleiden (2021) tarinaa, mutta toimii myös itsenäi­senä romaanina.

”Kyy on turhaa synkistelemätön, vauhdikas ja viihdyttävä lukukokemus.”

Mika Kähkönen, Ruumiin kulttuuri (4/2020)

ISBN: 978- 952-404-055-6 Julkaisuaika: 10/2024Kansi: Samppa RAnta Kirjastoluokka: 84.2 / Sivut: n. 280 s. / Mitat: 14 × 21 cm / Sidos: sid. Osastot: , Avainsana tuotteelle

Hinta: 27,90 36,00

Kirja ilmestyy 15.10.2024