Yhdessä olemme maailma

Kirjailijat ja kuvittajat: Tracey Turner, Åsa Gilland

Olemme kaikki ihmisiä, mutta meillä on monenlaisia tapoja elää.

Elämäntapamme riippuu usein siitä, missä päin maapalloa asumme. Joku asuu kerrostalossa suuressa kaupungissa ja menee bussilla kouluun. Toinen elää mangrovemetsien ympäröimässä kylässä ja kulkee opinahjoonsa veneellä!

Tässä värikylläisessä ja mukaansatempaavassa tietoteoksessa matkataan ympäri maailmaa ja tutustutaan 20 lapsen tarinaan Alaskasta Amazonille ja Pohjois Norjasta Japaniin. Iso osa maailman ihmisistä asuu kaupungeissa, mutta monet elävät maaseudulla. Millainen on koulupäivä Andien vuoristossa?

Useimpien elämä on muuttunut tai muuttuu maailman mukana, kuten mongolialaisten kotkametsästäjien tai Saharan paimentolaisten. Ilmastonmuutos vaikuttaa meihin kaikkiin, etenkin heihin, jotka asuvat alavilla mailla meren tuntumassa tai lähellä lämpenevää Arktista. Kuten tämä avartava kirja muistuttaa: missä ja miten asummekin, meillä on paljon enemmän yhteistä kuin eroja.

Suomennos: Raija Rintamäki ISBN: 978-952-404-054-9 Julkaisuaika: 10/2024Ikäsuositus: 5+ Kirjastoluokka: L 40 / Sivut: 48 s. / Mitat: 24 × 28,5 cm / Sidos: sid. Osastot: , ,

Hinta: 19,90 27,50

Kirja ilmestyy 15.10.2024