Sanni Tervon Lentokalalle Kirjataiteen kaunis kirja -kunniakirja

Sanni Tervon Lentokala sai 26.3.2024 Kirjataiteen kaunis kirja -kunniakirjan. Samalla se valittiin Kauneimmat kirjat 2023 -kokoelmaan. Lentokala on Tervon sanaton esikoisteos, joka kertoo kuvien avulla tarinan kultakalan ja lohikäärmeen ystävyydestä. Kuvituksen lisäksi Tervo on käsikirjoittanut tarinan ja suunnitellut kirjan graafisen ilmeen.

Suomen kirjataiteen komitea valitsee vuosittain Kauneimmat kirjat -kokoelman. Komitean tarkoitus on kiinnittää huomiota kirjoihin kirjataiteellisina kokonaisuuksina. Komitea etsii kirjoja, joiden graafinen muoto ja sisältö tukevat toisiaan mahdollisimman hyvin.

Suomen kirjataiteen komitea kuvailee Lentokalaa näin: ”Klassisen hiotusti piirretty Lentokala etenee vaivattomasti ilman tekstiä. Kansi lupaa paljon; materiaalin kluuttimaisuus ja foliointi sopivat tähän kirjaan oivallisesti. Sanaton tarina etenee sarjakuvamaisesti ja kiinnostavasti kuvakokoja ja kuvien muotoa vaihdellen. Värimaailma on viehättävästi hieman vintagemainen.”

Kauneimmat kirjat 2023 -kokoelma kiertää näyttelyissä Suomessa ja Euroopassa. Tällä hetkellä näyttely on esillä Kansalliskirjaston kahvilagalleriassa 31.8.2024 saakka. Lisäksi kirjat osallistuvat Best Book Design from all over the World -kilpailuun tammikuussa 2025.

Tutustu Kauneimpiin kirjoihin täällä: https://www.kauneimmatkirjat.fi/

Lentokala Mäkelän verkkosivuilla: https://www.kustannusmakela.fi/tuote/lentokala/