Ekoniksien käsikirja

Kirjailijat ja kuvittajat: Ellinor Sirén

Hyödynnä fiksut, kodin arkea helpottavat luottoniksit, jotka eivät vaadi paljon valmistelua tai ostoksia. Säästät sekä kukkaroa että luontoa!

Jätä kalliit purnukat ja epäilyttäviä aineksia si­sältävät siivoustuotteet kaupan hyllylle ja ota käyttöön 2020-luvulle viritetyt isoäidin niksit. Kymmenet kekseliäät ja helposti toteutetta­vat niksit tekevät arjesta yksinkertaisempaa, ympäristöystävällisempää ja taloudellisem­paa. Ehkä parasta niissä ovat lyhyet aines- ja tarvikeluettelot – ne perustuvat siihen, mitä kotona jo on.

Tee itse kauneudenhoitotuotteita ylelli­sestä vartalovoiteesta kuivashampooseen ja hampaita valkaisevaan tahnaan. Puhdista tum­muneet hopeat, tahrat puulattioista ja pint­tymät lasimaljakoista. Valmista tuoksusuih­ketta ja myrkyttömiä WC-puhdistuspommeja.

Kierrätä kekseliäästi ja viljele ikkunalaudalla.

Kotikokkaaja ilahtuu ruokahävikkiä vähen­tävistä vinkeistä ja helpoista resepteistä, joi­den avulla valmistuvat edulliset, koko per­heelle maistuvat kasvispohjaiset ruoat, juomat ja jälkiruokaherkut.

Kun ruotsalainen Ellinor Sirén alkoi jakaa Instagramissa vinkkejä kodin puhdistamiseksi hyviksi todetuilla isoäidin nikseillä, hän ei ar­vannut minkälaisen suosion ne saavuttaisivat. Nykyään hänen tilillään @ekotipset on satoja­tuhansia seuraajia, ja siivousvinkeistä koottu Ekosiivoojan käsikirja on ollut myyntimenes­tys. Uusi vinkkikokoelma laajenee siivouksesta kaikkeen kodinhoitoon.

Suomennos: Sanna Kangasluoma ISBN: 978-952-404-057-0 Julkaisuaika: 10/2024 Kirjastoluokka: 68 / Sivut: 208 s. / Mitat: 17,5 × 22,5 cm / Sidos: sid. Osastot: , , , Avainsana tuotteelle

Hinta: 27,90 38,00

Kirja ilmestyy 15.10.2024