Puhu silmilleni

Kirjailijat ja kuvittajat: Marja-Liisa Heino

”PUOTIPUKSU ON KUURO, kirjaimet selittivät laminoinnin takana. Yleensä asiakkaiden kasvoille kohosi hämmentynyt ja hieman pelästynyt ilme heidän päästyään tähän asti. MUTTA HÄN OSAA LUKEA HUULILTA, viesti jatkoi lohduttavasti.”

Harri on Helsingistä Tampereelle muuttanut entinen natsi, joka yrittää elää aiempaa fiksummin. Kuulovammainen nuori mies työskentelee antikvariaatissa ja asuu auttaen kahta vanhusta kaikenlaisissa kodin askareissa. Vapaa-ajallaan hän urheilee ja toimii tukihenkilönä teini-ikäiselle pojalle, Eetulle.

Kaikesta tästä huolimatta poliisi kiinnostuu Harrista, kun Tamperetta kuohuttaa sarja vähemmistöihin kohdistuneita väkivaltarikoksia. Onhan vanhan Harrin elämään kuulunut kaikenlaista hölmöilyä: rasistista uhoa ja silmitöntä väkivaltaa. Harri itsekin uskoo, että menneisyys tulee aina kulkemaan hänen mukanaan, samaan tapaan kuin hänen vaatteidensa alla piilottelevat kansallissosialistiset tatuoinnit.

Kun vloggausta harrastava Riikka haluaa tehdä Harrista haastattelun, mies suostuu sillä ehdolla, että Riikka auttaa häntä etsimään kateissa olevan Eetun. Mutta Eetun löytyminen onkin askel uusiin ongelmiin, koska silloin kaupunkia terrorisoivan pahoinpitelijän kohteeksi joutuu myös Harrin uusi lähipiiri…

Marja-Liisa Heino on Nokialla asuva kirjailija, jonka kirjallinen tuotanto on saanut kriitikoilta ylistäviä arvioita. Koulutukseltaan hän on yhteiskuntatieteiden maisteri. Puhu silmilleni on Heinon kuudes rikosromaani, joka kertoo paitsi ennakkoluuloista, pelossa elämisestä ja kohtalokkaista vääristä ratkaisuista myös uuden lehden kääntämisestä elämässä.

Lukunäyte: Puhu silmilleni

 

ISBN: 978-952-341-247-7 Julkaisuaika: 08/2019Kansi: Samppa Ranta Kirjastoluokka: 84.2 / Sivut: 335 s. / Mitat: 21 × 14 cm / Sidos: sid. Osasto: Avainsana tuotteelle

Hinta: 27,90 36,00