Marja-Liisa Heino

Marja-Liisa Heino

Marja-Liisa Heino (s. 1969) on Nokialla asuva kirjailija, jonka kirjallinen tuotanto on saanut kriitikoilta ylistäviä arvioita. Koulutukseltaan hän on yhteiskuntatieteiden maisteri. Puhu silmilleni on Heinon kuudes rikosromaani, joka kertoo paitsi ennakkoluuloista, pelossa elämisestä ja kohtalokkaista vääristä ratkaisuista myös uuden lehden kääntämisestä elämässä.

Heinon edellisistä romaaneista sanottua:

”Heinon uutuus kannattaa lukea jo pelkästään ajan ja paikan hengen hienon tulkinnan ja mieltä virkistävällä tavalla hienovireisen huumorin takia. Luja ja harkitseva työ kohtaa teoksessa kauniisti hillityn tunteiden palon.” Pertti Julkunen, Kansan Tahto, romaanista Niemisen tyttövainaan tapaus (2011)

”Uudella kirjallaan Astuit väärään autoon Marja-Liisa Heino osoittaa edelleen olevansa yksi omaperäisimpiä rikoskirjailijoitamme.” Juri Nummelin, Helsingin Sanomat, romaanista Astuit väärään autoon (2013)

”Arkinen ei tässä kohtaa ole synonyymi tylsälle, harmaalle ja kuluneelle. Ennemminkin mielessäni pyörii sellaisia sanoja kuin todellinen, inhimillinen ja luonteva. Itse asiassa hämäläisproosan realistinen perinne kolisee romaanissa niin voimakkaasti, että paljon en överiksi vedä kun väitän romaanin olevan villanpehmee, taskulämmin.” Jussi Aurén, Aamulehti, romaanista Älä tähti putoa (2015)

”Hyvin kirjoitettu, älykkäiden yksityiskohtien ryydittämä romaani.” Mikko Varis, Savon Sanomat, romaanista Älä tähti putoa (2015)

”Heino vaikuttaa paitsi laadukkaalta myös monipuoliselta dekkaristilta.” Kirsin kirjanurkka -blogi, 22.3.2016

Kirjat