Elsa ja Lauri tutustuvat puhelimiin

Kirjailijat ja kuvittajat: Kerttu Rahikka, Nadja Sarell

Nykylapsille kännykät ovat arkipäivää, mutta miten kavereille soitettiin ja viestejä vaihdettiin, kun mummut ja papat olivat nuoria?

Elsa ja Lauri ovat mummolassa Sisu-serkun perheen kanssa. Sisu aloittaa kohta koulun ja on saanut oman kännykän. Uusi puhelin kiinnostaa lapsia, ja he kokeilevat soittamista ja viestin lähettämistä. Sitten puhe kääntyy mummun ja papan nuoruuteen. Miten siihen aikaan soitettiin, kuunneltiin musiikkia ja otettiin valokuvia? 

Mummu vie lapset vintille tutkimaan vanhoja puhelinkoneita, jotka kannetaan alakertaan ihmeteltäviksi. Kummalliset kapineet saavat Sisun mielikuvituksen liikkeelle, ja hän saa loistoidean: hehän voisivat keksiä vanhoista puhelimista kertovan elokuvan ja kuvata sen kännykällä.  

Tuumasta toimeen! Eikä aikaakaan, kun jännittynyt yleisö pääsee näkemään Kuka soittaa? -elokuvan ensiesityksen. 

Suositun Elsa ja Lauri -sarjan sankarit ovat innokkaita ja uteliaita oppimaan uusia asioita. Samaistuttavaa tarinaa täydentää tieto-osuus, jossa tutustutaan tarkemmin kännykän toimintoihin sekä puhelimen käytön sääntöihin ja hyviin tapoihin. 

Lataa tästä kännykän omistajan muistilista.

ISBN: 978-952-341-679-6 Julkaisuaika: 15.4.2022Kansi: Jussi KaakinenIkäsuositus: 3+ Kirjastoluokka: L 85.22 / Sivut: 32 s. / Sidos: sid. Osastot: , , , Avainsana tuotteelle

Hinta: 19,90 27,00