Kerttu Rahikka

Kerttu Rahikka

Kerttu Rahikka on helsinkiläinen lastenkirjailija ja varhaiskasvatuksen opettaja. Hänet palkittiin yhdessä kuvittaja Nadja Sarellin kanssa Tietopöllö-palkinnolla vuonna 2023.

Aloitin kirjoittamisen ensimmäisellä luokalla, heti kun opin kirjoittamaan. Ensimmäinen tarinani taisi kertoa tytöstä ja leppäkertusta. Yläkoulussa tein joskus jopa ylimääräisiä äidinkielen aineita, jos sai kirjoittaa fiktiivisiä tarinoita.

Kirjoitan, koska nautin tarinoiden luomisesta ja niiden saattamisesta lukijoille. Tarinoissani on mukana usein myös opetuksellisuutta ja tietoa.

Lempihenkilöni tosielämässä on äitini, joka on esikuvani. Kirjojen maailmassa lempihenkilöni on Peppi Pitkätossu, joka oli 5-vuotiaana idolini.

Suosittelen luettavaksi lastenkirjamaailman uutuuksia kuten esimerkiksi Prinsessa Pikkiriikkiä ja Kolmikko -sarjaa sekä vanhempia teoksia, mm. Astrid Lindgrenin tuotantoa. Omia suosikkejani lapsena olivat Peppi Pitkätossun tarina, Ronja Ryövärintytär sekä Vaahteranmäen Eemelin metkut.

Mielikuvitustani ruokin havainnoimalla ympäristöäni, kuuntelemalla kertomuksia sekä seuraamalla lapseni touhuja.

Kirjoittamisen lisäksi työskentelen helsinkiläisessä päiväkodissa. Vapaa-ajallani vietän paljon aikaa perheen sekä läheisteni kanssa niin Helsingissä kuin Porvoossakin. Keväästä syksyyn vietän aikaa myös puutarhassani hoidellen kasvatuksiani. Harrastuksiini kuuluvat baletti ja valokuvien räpsiminen. Nautin myös yhteisistä iltasatuhetkistä lapseni kanssa ja elokuvien katselusta iltaisin.