Kerttu Rahikka

Kerttu Rahikka

Kerttu Rahikka on helsinkiläinen lastenkirjailija ja varhaiskasvatuksen opettaja.

”Aloitin kirjoittamisen ensimmäisellä luokalla, heti kun opin kirjoittamaan. Erilaisia tarinoita olenkin kirjoitellut siitä lähtien. Yläkoulussa tein joskus jopa ylimääräisiä äidinkielen aineita, jos sai kirjoittaa fiktiivisiä tarinoita.

Kirjoitan koska nautin tarinoiden keksimisestä ja niiden saattamisesta lukijoille.

Lempihenkilöni tosielämässä on äitini, joka on esikuvani. Kirjojen maailmassa lempihenkilöni on Peppi Pitkätossu, joka oli 5-vuotiaana idolini.

Suosittelen luettavaksi Astrid Lindgrenin upeita teoksia. Omia suosikkejani ovat Peppi Pitkätossun tarina, Ronja Ryövärintytär ja Vaahteranmäen Eemeli. Lisäksi suosittelen Roald Dahlin teoksia Jali ja suklaatehdas sekä Matilda.

Mielikuvitustani ruokin havainnoimalla ympäristöäni ja kuuntelemalla kertomuksia.

Kirjoittamisen lisäksi työskentelen helsinkiläisessä päiväkodissa. Vapaa-ajallani vietän paljon aikaa läheisteni kanssa illanistujaisissa, mökkeillessä, purjehtiessa, luistellessa ja mitä milloinkin puuhaillessa.

Koulutukseltani olen kasvatustieteen maisteri. Kandidaatintutkielmani käsittelee monikulttuurisuutta Pikkumetsän aapisessa ja pro gradu -tutkielmani Risto Räppääjä -kirjasarjan monimuotoisia perheitä. Päivisin työskentelen helsinkiläisessä päiväkodissa hallinnollisena varajohtajana sekä pedagogisena asiantuntijana. Lähellä sydäntäni ovat sadutus, alle kouluikäisten kirjallisuuskasvatus ja kirjavinkkaus.”

 

Kirjat