Kaikki mitä olet tiennyt haikaloista on pötyä!

Kirjailijat ja kuvittajat: Nick Crumpton, Gavin Scott

Vedä syvään henkeä ja valmistaudu kohtaamaan joukkio, joka ei suinkaan koostu hirviöistä vaan äärimmäisen mielenkiintoisista ja pahasti väärin ymmärretyistä merieläimistä.

Maapallolla elää pahamaineisia eläimiä punkeista myrkkykäärmeisiin. Kenties pelätyin kaikista on HAI. Monien mielestä hait ovat kammottavia petoja, jotka iskevät terävät hampaansa kiinni mihin tahansa – tilaisuuden tullen myös varomattomiin uimareihin…

Ovatko hait todella ansainneet ikävän maineensa? Ovatko ne oikeasti merellisiä kiusankappaleita?

Upea tietokirja johdattaa pintaa syvemmälle ja tutustuttaa nuoren lukijan haihin ja niiden lähisukulaisiin rauskuihin. Käy ilmi, että hait muun muassa puhdistavat meriä taudinaiheuttajista, pitävät kalapopulaatioita tasapainossa, tukevat muiden lajien hyvinvointia ja jopa torjuvat ilmastonmuutosta!

Mitä enemmän haitutkimusta on tehty, sitä selvemmäksi on käynyt, että hait ovat yksi valtamerten tärkeimmistä eläinryhmistä. On siis korkea aika haastaa vanhat uskomukset ja kumota myytit noiden kiehtovien pyrstökkäiden elämästä!

Eläintieteen tohtori Nick Crumpton on työskennellyt Lontoon luonnonhistorialli¬sessa museossa, tehnyt toimittajan ja tutkijan töitä BBC:lle sekä julkaissut useita luontoa ja eläimiä käsitteleviä tietokirjoja lapsille. Huikea kuvitus on Gavin Scottin käsialaa.

Suomennos: Pia Korpisaari ISBN: 978-952-341-927-8 Julkaisuaika: 10/2023Ikäsuositus: 6+ Kirjastoluokka: L 58.14 / Sivut: 64 s. / Mitat: 25,5 × 29,5 cm / Sidos: sid. Osastot: ,

Hinta: 22,90 29,50