Kaikki mitä olet tiennyt ötököistä on pötyä

Kirjailijat ja kuvittajat: Nick Crumpton, Gavin Scott

Luuletko jo tietäväsi kaiken hyönteisistä – kuten sen, että mehiläiset kuolevat pistämisen jälkeen, tuhatjalkaisilla on sata jalkaa ja torakat ovat tuhoutumattomia? On tullut aika paljastaa, että käsityksesi ovat pötyä! 

Tunnettuja hyönteislajeja on yli miljoona ja moninkertaisesti enemmän on vielä löytämättä. Uutta tietoa pörisevistä, surisevista, kipittävistä ja ryömivistä pikku otuksista saadaan siis jatkuvasti lisää. Koululaisten kutkuttavan mielenkiintoinen tietokirja kokoaa tuoreimman tutkimustiedon, joka mullistaa monet käsityksemme ötököistä ja kumoaa yleisiä myyttejä niiden elämästä. 

Tämän kirjan lukemisen jälkeen et kulje lähiluonnossakaan niin kuin ennen. Uskomattoman monimuotoista ja kiinnostavaa ötökkäelämää kuhisee kaikkialla ympärillämme! 

Eläintieteen tohtori Nick Crumpton on työskennellyt Lontoon luonnonhistorialli­sessa museossa, tehnyt toimittajan ja tut­kijan töitä BBC:lle sekä julkaissut useita luontoa ja eläimiä käsitteleviä tietokirjoja lapsille. Näyttävä kuvitus on Gavin Scottin käsialaa. 

Suomennos: Terhi Leskinen ISBN: 978-952-341-846-2 Julkaisuaika: 05/2023Ikäsuositus: 6+ Kirjastoluokka: L 58.21 / Sivut: 64 s. / Mitat: 25 × 27,5 cm / Sidos: sid. Osastot: ,

Hinta: 22,90 29,50