Kylmempi kuin kuolema

Kirjailijat ja kuvittajat: Johanna Savolainen

Suljetun paikan mysteeri Kotkan saaristossa

Työuupumukseen sairastunut rikosylikons­taapeli Veikko Niskanen kutsutaan viettämään joulua Kolmen koivun hotelliin. Veikon naisystävän Anna Merikallion tuttava Agata Holm­berg on kunnostanut vanhan kartanon uuteen uskoon. Liiketoiminnan on tarkoitus alkaa ke­väällä, mutta sitä ennen tarvitaan testivieraita. Uteliaina Veikko ja Anna nousevat laivaan, joka kuljettaa heidät Kotkan ulkosaaristoon.

Pian Veikolle selvää, ettei hotelli ole sellainen rauhan tyyssija millaisena sitä on markkinoitu. Jo kunnostustöiden aikana sitä on piinannut ää­nekäs vastustus, sillä osa Koivusaaren mökkiläi­sistä ei kaipaisi riesakseen turisteja. Myös saa­relle suunniteltu yhteysalusreitti on aiheuttanut kiistaa. Itse hotellinomistajastakin liikkuu pu­heita. Huhumyllyssä pyörivät niin hotellin rahoi­tus kuin Agatan traaginen menneisyys.

Joulua hotellissa viettävät Veikon ja Annan li­säksi Annan poika Teemu, joka pelaa koripalloa NBA:ssa Yhdysvalloissa, Teemun eksä Eevi ja heidän yhteinen poikansa Kuutti sekä Eevin ny­kyinen miesystävä Marko isänsä Juhanan kanssa. Myös Veikon kollega Jami ja hänen naisystävänsä toimittaja Lilli Elo ovat tunkeneet mukaan. Aatonaattona seurue täydentyy vielä Agatan sukulaisilla, eritoten hänen kaksoissiskollaan Filippalla.

Hellittämätön lumipyry sulkee syleilyynsä ho­tellin vieraat, ja menneisyyden haamut palaavat kummittelemaan heille jo ensimmäisen illallisen aikana. Todellisen kylmän käänteen loma saa, kun yksi seurueen jäsenistä katoaa. Etsintöjen jälkeen hänet löydetään kuolleena – tarkemmin sanottuna kuoliaaksi paleltuneena.

Helsinkiläinen Johanna Savolainen on entinen uutistoimittaja ja nykyinen viestinnän ammatti­lainen. Hän pelasi juniorista täysi-ikäiseksi koripalloa. Nykyään hän harrastaa Veikon tavoin juoksua. Kylmempi kuin kuolema on hänen kol­mas dekkarinsa.

ISBN: 978-952-404-048-8 Julkaisuaika: 10/2024Kansi: Samppa Ranta Kirjastoluokka: 84.2 / Sivut: n. 350 s. / Mitat: 14 × 21 cm / Sidos: sid. Osastot: , Avainsana tuotteelle

Hinta: 27,90 36,00

Kirja ilmestyy 15.10.2024