Se, joka pääsi pakoon

Kirjailijat ja kuvittajat: Johanna Savolainen

Esikoiskirjailijan mysteeriromaanissa sukelletaan autioituvan Kylän ihmissuhteisiin ja salaisuuksiin, joiden paljastumista moni pelkää.

Lahjakas, nuori koripalloilija Teemu Merikallio palaa lapsuudenkotiinsa viettämään viimeistä kesää äitinsä kanssa. Syksyllä hänen on tarkoitus suunnata suureen maailmaan, Yhdysvaltojen yliopistokentille.

Kesästä tulee ikimuistoinen – myös poliisille, sillä paikkakunnalla tapahtuu kolme väkivaltaista tapausta. Yksi niistä on ilmiselvä tappo, kaksi muuta taas ”vähintäänkin hämäriä”, tuumii tapauksia selvittävä rikosylikonstaapeli Veikko Niskanen. Joka tapauksessa näyttää siltä, että ne kaikki kytkeytyvät tavalla tai toisella Kylän omaan, pitkänhuiskeaan menestysurheilijaan.

Teemun äiti Anna seuraa tapahtumia kauhuissaan. Ensin Teemun lapsuudenystävä putoaa tai tönäistään kirkon rakennustelineiltä alas, ja heti juhannuksen jälkeen Annan lapsuudenystävä Leila löytyy metsästä kallo murskattuna. Viikko sen jälkeen Kylässä kuolee junioreiden entinen koripallovalmentaja.

Huolta aiheuttaa myös Annan pyörittämä baari ja sen uusi kesätyöntekijä. Työteliäs mutta vaitonainen Eevi tuntuu saavan Kylän miehet sekaisin kauneudellaan. Entä miksi Leila ja Eevi inhosivat toisiaan heti ensi silmäyksellä?

Se, joka pääsi pakoon on kiehtova cosy crime -dekkari, joka on täynnä tiivistä jännitystä. Kirjan tunnelma on maaginen: mitä tahansa voi tapahtua ja tapahtuukin. Se on myös tarina vanhemmista ja lapsista; ihmisistä, jotka lähtivät ja niistä jotka jäivät. Sekä urheilusta, erityisesti koripallosta.

Johanna Savolainen on entinen uutistoimittaja ja nykyinen viestintäalan ammattilainen. Hän asuu perheineen Helsingissä. Savolainen harrastaa juoksua, mutta juniorista täysi-ikäiseksi hän pelasi koripalloa SM-tasolla yltäen mitalisijoille.

Lukunäyte: Se, joka pääsi pakoon

Kuunneltavissa myös äänikirjana useissa eri äänikirjapalveluissa, lukijana Hannamaija Nikander.

ISBN: 978-952-341-501-0 Julkaisuaika: 04/2021Kansi: Samppa Ranta Kirjastoluokka: 84.2 / Sivut: n. 320 s. / Mitat: 21 × 14 cm / Sidos: sid. Osasto: Avainsana tuotteelle

Hinta: 27,90 36,00