Tuisku ja valkoisen poron tapaus

Kirjailijat ja kuvittajat: Tittamari Marttinen, Tiina Konttila

Reipas seikkailu Lapin lomakylässä!

Tuisku rakastaa arvoituksellista Vimma-vaariaan, joka lähtee joka kesä jännittäville matkoille. Jotta ikävä ei olisi niin valtava, vaari antaa Tuiskulle tehtäviä matkojensa ajaksi. Tällä kertaa Tuiskun pitää huolehtia vaarin Totti-koirasta! Lisäksi Tuiskun ja hänen ystävänsä Minkan täytyy viedä vaarin ottama upea, valkoista poroa esittävä valokuva gallerian valokuvanäyttelyyn.

Tuisku asuu Lumitähden lomakylässä, jonne saapuu jatkuvana virtana uusia lomalaisia. Nyt niiden joukossa on Tuiskun ja Minkan ikäinen Helmi. Helsinkiläistä Helmiä arveluttaa – eihän lomakylässä ole edes ostoskeskusta tai elokuvateatteria! Tuisku ja Minka esittelevät Helmille, mitä kaikkea Lapissa voi tehdä. Erityisen jännittävänä Helmi pitää valkoista poroa, joka joidenkin mukaan tuo hyvää onnea. Tunnelma kuitenkin muuttuu tiheäksi, kun valkoista poroa esittävä valokuva katoaa!

Tuisku ja valkoisen poron tapaus on lämminhenkinen kirja alakouluikäisille lukijoille. Sen sivuilta löytyy arjen pieniä sattumuksia, lomakylän viehätystä ja pieni ripaus taikaa! Tarinassa on mustavalkoinen kuvitus.

Tittamari Marttinen on Rovaniemellä asuva kirjailija. Runsaan lasten- ja nuortenkirjatuotannon lisäksi hän on kirjoittanut runoja ja proosaa aikuisille sekä toiminut suomentajana. Marttisen kirjoja yhdistää mielikuvituksen lento.

Tiina Konttila on kuvittaja ja kirjailija, joka kasvoi peltojen keskellä Pohjamaalla talossa, jonka viereen pysähtyy edelleen kirjastoauto. Sieltä kotiin kannettiin joka viikko sylikaupalla monenlaisia kirjoja. Työkseen Konttila on kuvittanut ja kirjoittanut vuodesta 2017 lähtien.

ISBN: 978-952-404-000-6 Julkaisuaika: 04/2024Ikäsuositus: 7-9 Kirjastoluokka: L 84.2 / Sivut: n. 100 s. / Mitat: 15 × 21,5 cm / Sidos: sid. Osastot: , , Avainsana tuotteelle

Hinta: 19,90 27,00