Väylänvartija

Kirjailijat ja kuvittajat: Hanna Kökkö

Syysloma muuttuu jännitysnäytelmäksi geokätköily-sarjan seitsemännessä osassa.

Manu ja Helmi viettävät syyslomaa Tiinan matkailutilalla Tornionjoen varrella geokätköillen ja Lapin luonnosta nauttien. Kun he kuulevat naapurin vanhasta miehestä juoruja, pitää ukon ja tämän hämäräperäiseltä vaikuttavan pojan puuhia hieman seurailla.

Ystävykset tutustuvat jälleen uusiin ihmisiin ja heidän kohtaloihinsa. Pääkaupunkiseudulta pohjoiseen pakotettu vetämätön teinipoika ei ole aivan sitä miltä aluksi vaikuttaa. Manun tunteet keikkuvat kaveruuden, rakkauden ja mustasukkaisuuden ristiaallokossa samalla kun hän auttaa henkensä edestä pakenevaa ystävää.

Väylänvartija on jo seitsemäs osa suositussa kirjasarjassa, joka kertoo geokätköilystä ja yläluokkalaisten nuorten elämästä. Sen ensimmäinen osa, Kätkö, julkaistiin vuonna 2013. Muut osat ovat nimeltään Vaara, Kätkö, Varjon jäljillä, Saarikätkö, Anterin aarre ja Megamysteeri. Kirjailijan aiempaan tuotantoon kuuluu Suvituuli-sarja.

Hanna Kökkö on Hämeenlinnan Iittalassa asuva yläkoulun kieltenopettaja ja nuortenkirjailija, minkä lisäksi hän tekee laulusanoituksia. Hänen perheeseensä kuuluu mies ja kolme tytärtä. Hanna harrastaa itsekin geokätköilyä sekä melontaa, lukemista ja kuorolaulua.

ISBN: 978-951-883-998-2 Julkaisuaika: 10/2017Kansi: Tanja Mitchell Kirjastoluokka: N 84.2 / Sivut: n. 150 s. / Mitat: 21 × 14 cm / Sidos: sid. Osastot: , ,

Hinta: 19,90 26,00