Zeta: Uskallatko pelata?

Kirjailijat ja kuvittajat: Heli Koskinen, Mari Luoma

Jännittävä seikkailu mukaansa tempaavasta
pelimaailmasta

Zetan maailmaan ei mahdu muuta kuin tietokonepelin voittaminen. Hänen vanhempansa ovat asiasta huolissaan ja lähettävät lapsen peliriippuvaisten toipumiskeskukseen Petoon.

Pedossa kaikkien puhelimet ja tietokoneet on takavarikoitu ja Zetan voittopaikka nettipelissä hiipumassa, joten hän haluaa pian takaisin vapauteen. Pakoa suunnitellessa on epäselvää, keneen voi luottaa ja kuka on todellinen vastustaja. Jotain hämärää Pedossa tapahtuu. Miksi siellä pelataan aiempaakin houkuttelevampaa peliä, kun heidän pitäisi vähentää pelaamista?

Keksivätkö nuoret keinon päästä pois ja paljastaa Pedon salaisuudet?

Kirja käsittelee liiallisuuksiin menevää ongelmapelaamista mutta myös pelien kautta opittavia hyödyllisiä taitoja, samoin kuin ystävyyttä ja yhteistyössä piilevää voimaa. Kirjassa on mustavalkoinen kuvitus.

Zeta: Uskallatko pelata? sai vuonna 2023 Lastenkirjainstituutin myöntämän Punni-kunniamaininnan. Raati vaikuttui kirjan juonivetoisesta seikkailusta, jossa lapset on nostettu aktiivisiksi toimijoiksi. Tarinan päähenkilö on sukupuoleton, ja hahmoon voivatkin samaistua monet pelaamista harrastavat lapset.

ISBN: 978-952-341-707-6 Julkaisuaika: 15.10.2022Kansi: Samppa RantaIkäsuositus: 9-12 Kirjastoluokka: L 84.2 / Sivut: 160 s. / Mitat: 14,5 × 21 cm / Sidos: sid. Osasto:

Hinta: 19,90 26,50