Etsivä Vertti ja Egyptin aarre

Kirjailijat ja kuvittajat: Kari Evinsalo

Vertti, Lissu ja Korppi tutkivat tapausta, jonka juuret juontavat tuhansien vuosien taakse.

Samaan aikaan kun Lissu etsii avaintaan hiekkarannalta pienessä länsirannikon kaupungissa, kaukana Egyptissä tehdään merkittävä arkeologinen löytö. Tutkijat kaivavat esiin hieroglyfein koristellun kiven, joka on palanen kolmetuhatta vuotta sitten eläneen faaraon hauta-arkusta. Varkaat onnistuvat salakuljettamaan arvokkaan kiven rahtilaivalla aina Suomeen saakka, ja nyt ainutlaatuiselle muinaismuistolle etsitään ostajaa.

Etsiväkolmikko huomaa olevansa uuden rikosjutun jäljillä, kun kaupunkiin saapuu salaperäinen motoristi, joka esiintyy myös taidevälittäjänä. Jo entisestään kiemuraisia tutkimuksia sekoittaa Vertin ja Korpin luokan uusi oppilas Robert, joka liittoutuu koulun koviksen kanssa. Onnistuuko kolmikko selvittämään aarteen kätköpaikan ja paljastamaan rikolliset suunnitelmat?

Jo kymmenenteen osaan edenneessä alakouluikäisten dekkarisarjassa ei säästellä huumorissa ja vauhdikkaissa juonenkäänteissä!

ISBN: 978-952-341-681-9 Julkaisuaika: 15.4.2022Kansi: Martti SirolaIkäsuositus: 7+ Kirjastoluokka: L 84.2 / Sivut: n. 120s. / Sidos: sid. Osasto:

Hinta: 19,90 25,00