Kari Evinsalo

Kari Evinsalo

Olen eläkkeellä oleva luokanopettaja. Olen syntynyt Turussa, joka katsottaneen eduksi tai haitaksi lukijasta riippuen. Seikkailin osan lapsuudestani ja koko nuoruuteni Helsingin keskustan tuntumassa. Olen kuluttanut koulunpenkkiä opettajien kauhuksi pari ylimääräistäkin vuotta. Kirjoitin ylioppilaaksi rima täristen ja valmistuin Helsingin Opettajakorkeakoulusta. Muutin Espooseen ja työskentelin Soukan koulussa 34 vuotta. Pian sen jälkeen koulu purettiin ja rakennettiin uudelleen.

Olen neljän lapsen isä. Opiskelin työn ohessa TAIK: in koulutuskeskuksessa. Olen päätyöni ohella kuvittanut oppikirjoja sekä tuottanut sisältöä yksin tai ryhmän jäsenenä useisiin tarpeisiin. Olen saanut kunnian olla Suomen Tietokirjailijoiden jäsen.

Eläkkeelle päästyäni mietin mikä minusta tulee, kun kasvan isoksi. Oli kaksi haavetta. Pidän oman taidenäyttelyn ja kirjoitan kirjan, jonka lupasin aikoinaan äidinkielen opettajattarelleni. Hän pyrskähti silloin nauruun tahallaan tai tahattomasti. Molemmat haaveeni ovat toteutuneet. Olen kai nyt sitten kasvanut isoksi. Kiitos siitä. Aion jatkaa valitsemallani tiellä. Näin olen päättänyt.

Kari Evinsalo

Evinsalo on Suomen Nuorisokirjailijat ry:n jäsen

Kirjat