Pirunpeili

Kirjailijat ja kuvittajat: Tuula T. Matintupa

”Heipparallaa Natalia! Täällä ollaan. Aluksi yksi hyvä ja pari huonoa uutista. Hyvä uutinen: Olen kohdannut elämäni miehen. Hän on pehmoinen ja lämmin sisältä ja ulkoa. Muistuttaa harmaantunutta bernhardilaista, mistä päästäänkin huonoihin uutisiin. Mies on aivan liian vanha minulle. Toinen huono uutinen: Olemme olleet perillä jo useamman tunnin enkä ole vielä onnistunut syöksemään Pirua alas portaita.”

Katvekallion kartanossa on alkamassa meditaatio- ja healingviikonloppu, kun kartano palaa poroksi. Paloa epäillään tuhopoltoksi, mutta todisteiden puutteessa tutkinta jää polkemaan paikallaan. Kun rikosylikonstaapeli Alina Mänty saa tapauksen riesakseen kuukausia myöhemmin, hän ei ole järin innoissaan.

Paikallislehden lukijamatka Viroon alkaa kireissä tunnelmissa. Matkalaisten välillä on jännitteitä, ja erityisesti yhteistä hengitysilmaa pilaa ilkeyksiä sihisevä, kaikkeen tyytymätön ikäneito Iida Lehtevä. Tämän nuori seuralainen, Veera Rantala, kirjoittaa kotiin sähköposteja, joissa toivottaa isotätinsä sinne missä pippuri kasvaa. Sitten eräs matkalaisista, nuorehko nainen, löydetään paiskautuneena alas kylpylähotellin portaikkoon illanvieton jälkeen. Hotelli haluaisi kuitata kuoleman onnettomuutena, mutta matkalle yksinäisyyttään pakoon eksynyt evp. poliisi Härkönen haistaa palaneen käryn.

Kun käy ilmi, että uhri oli työskennellyt Katvekallion kartanossa vastaanottovirkailijana, muuttuu myös Alina Männyn työ monta piirua mielenkiintoisemmaksi…

Tuula T. Matintupa on eläkkeellä oleva luokanopettaja. Hänen kirjalliseen tuotantoonsa kuuluu yli 20 teosta, joista suurin osa on jännitysromaaneja. Pirunpeili on kuudes dekkari, jossa rikoksia ratkoo ylikonstaapeli Alina Mänty.

 

ISBN: 978-952-341-080-0 Julkaisuaika: 04/2018Kansi: Kari Puikkonen Kirjastoluokka: 84.2 / Sivut: 250 s. / Mitat: 21 × 14 cm / Sidos: sid. Osasto: Avainsana tuotteelle

Hinta: 27,90 36,00