Turha murha

Kirjailijat ja kuvittajat: Tuula T. Matintupa

Selittämätön surma saranoiltaan vinksahtaneessa arjessa

Tuula T. Matintuvan uutuusdekkari kietoutuu kirjailijalle tuttuun tapaan Etelä-Pohjanmaan maaseudulle – pieneen Lintuviidan kylään ja Myllärin perhekunnan ympärille.

On syyskuu, korona-aika. Kaupungissa asuvia perheenjäseniä puolisoineen on puolipakolla kokoontunut asumaan Myllärin suvun isomman talon katon alle jokirantaan. Taloa asuttaa vakituisesti Joel, joka on vammautunut moottoripyöräonnettomuudessa vuosia aiemmin.

Joel on pyörätuoliin sidottu, mutta se ei häntä itseään suuresti häiritse. Oma hoitaja Sikkan pitää huolta 24/7, ja kodin tekniikka on viimeistä mallia. Henry-isän haamu vainoaa enää vain silloin tällöin unissa. Joelin asiat eivät sen sijaan lakkaa vaivaamasta yhtä hänen kolmesta sisarpuolestaan, tomeraa Saaraa. Nelli ja Pirita elävät omissa kuplissaan ja kaipaavat kaupunkiin.

Sitten perheen äiti, menneille vuosikymmenille jämähtänyttä pubia pitävä Asta Mylläri saa surmansa pyöräillessään myöhään illalla kotiin. Tapaus vaikuttaa lavastetulta onnettomuudelta. Järkytys pyyhkäisee läpi koko piskuisen kylän. Naisesta oli etenkin vanhemmilla päivillään tullut varsin pidetty, eikä kenelläkään tunnu olleen syytä tappaa häntä. Kun arki vinksahtaa saranoiltaan, avautuu ovi usein sisäänpäin…

Suvun nuorempi vesa, Habbe, viihtyy lähinnä tietokonepelien parissa. Mutta pelataanko perheen sisällä kissaa ja hiirtä? Suojeleeko joku läheistään, vai onko tilanne pelottavalla tavalla päinvastainen? Kuka Myllärin perheessä oikein vetelee ohjaksista?

Tarvitaan aikaa ja isompi ripaus pohjalaisluonnetta, että totuus lopulta paljastuu. Jälkimmäistä löytyy niin useammalta lintuviitalaiselta kuin tutkintaa johtavalta ylikonstaapeli Alina Männyltä, jonka yksityiselämäänkin kuuluu pientä uutta.

ISBN: 978-952-341-986-5 Kansi: Nina Heinonen Kirjastoluokka: 84.2 / Sivut: n. 280 s. / Mitat: 14 × 21 cm / Sidos: sid. Osasto: Avainsana tuotteelle

Hinta: 27,90 36,00